Всички категории

Homematic IP

Homematic IP

Homematic IP

Следващо поколение умен дом

Homematic IP е следващото поколение на успешната умна домашна система Homematic от eQ-3. Постоянно нарастващата продуктова гама на Homematic IP включва устройства за контрол на климата, сигурност, светлинни и затворени приложения, както и различни аксесоари. Нашите устройства за управление на климата предлагат управление на радиатори в помещения на базата на потребление в цялата къща, което позволява на потребителите да спестят до 30% от енергийните си разходи. И подовите отоплителни системи могат ефективно да бъдат контролирани с Homematic IP продукти. Никакво движение не остава незабелязано с нашите компоненти за сигурност. Потребителите се информират при отварянето на прозорците и вратите. Един поглед към приложението е достатъчно, за да разберете, че всичко е наред у дома. Комфортът се подобрява с нашите превключващи и затъмняващи ключове за управление на светлината, както и продукти за автоматизация на щори и щори. Всички Homematic IP устройства за маркови ключове могат лесно да бъдат интегрирани в дизайна на съществуващите серии превключватели, използвайки нашите адаптери.

Цялото решение Homematic IP може да бъде интуитивно настроено чрез безплатното приложение за смартфони (iOS и Android) и удобно да се управлява чрез приложение, дистанционно управление и бутон за стена. Единичните устройства се конфигурират от Homematic IP облакова услуга, която се изпълнява изключително на сървъри, намиращи се в Германия и следователно отговаря на европейските и германските указания за защита на данните. Всички данни, съхранени в Homematic IP облака, са напълно анонимни. Това обаче не позволява никакво заключение относно идентичността на потребителя и поведението на отделните потребители. Освен това, цялата комуникация между точката за достъп, облака и приложението е криптирана. Тъй като нито по време на, нито след инсталирането на приложението ще трябва да предоставите лични данни като име, имейл адрес или мобилен телефонен номер, вашата анонимност е защитена 100%.

Homematic IP се основава на силните страни на Homematic, въвежда IPv6 - следващото поколение интернет протокол - във всяко устройство и следователно предлага решение, приспособено към интернет на нещата (IoT). Благодарение на отворената платформа, решението може да бъде гъвкаво разширено по всяко време. Чрез Централното централно контролно устройство CCU2 всички Homematic IP устройства могат да бъдат интегрирани и експлоатирани в съществуваща Homematic система.

Тъй като устройствата комуникират чрез радио, те могат да бъдат реконструирани в къщи наистина лесно. Всички продукти комуникират чрез надеждния 868 MHz Homematic IP безжичен протокол. Това означава, че няма никаква намеса от WLAN, Bluetooth или други радио стандарти, работещи в честотната лента от 2,4 GHz.

 

  • Homematic IP отопление и контрол на климата

Homematic IP предлага управление на радиаторите на помещенията в помещение в цялата къща, което дава възможност за повишаване на комфорта при живеене и спестяване на енергия до 30%. Вътрешният IP контакт на прозореца / вратата открива отворените прозорци и врати и автоматично изключва нагряването по време на вентилацията. В допълнение, ефективното управление на подовото отопление, което предлага работа чрез приложение, може да бъде реализирано с Homematic IP. Системата открива необходимата топлина за единични стаи и - за разлика от конвенционалните системи за управление на отоплителните кръгове - интелигентно циркулира горещата вода в няколко нагревателни зони. Това осигурява балансиране на натоварването и ефективно разпределение на енергията благодарение на непрекъснатия поток от нагряваща вода. Температурата в помещението може да се регулира чрез радиаторни термостати, инсталиран стенен термостат или просто чрез приложението. Също така могат да се създават индивидуални отоплителни профили с Homematic IP. След това отоплението ви ще се управлява автоматично и ще улесни ежедневието ви. Обаче със сигурност можете да реагирате гъвкаво на променените условия и да настроите желаната температура според вашите нужди.

 

  • Осветление

Удобното превключване и затъмняването на светлините създават чувство за благополучие във вашия дом. По този начин комфортната атмосфера за вашата телевизионна вечер се създава чрез приложението, тъй като осветлението на тавана е затъмнено до желаното ниво на яркост, докато лампата е включена. Също така чувството за сигурност се увеличава с осветена алея или фасада на къщата вечер. Домашните IP продукти за контрол на светлината могат лесно да бъдат интегрирани в инсталациите във вашия дом, тъй като съществуващите рамки и рокери могат да продължат да се използват

 

 

  • Щори, ролетки и тенти

Ролетките и щорите затъмняват помещенията, създават усещане за неприкосновеност и повишават сигурността. С нашите затвори и слепи задвижвания, прозорците могат да бъдат настроени само с няколко стъпки, като се използва приложението Homematic IP. След това те могат да се повдигат или спускат автоматично.

Задвижванията се управляват удобно чрез индивидуални седмични профили, в зависимост от изгрева и залеза. Освен това, активните ролетки и щори правят домашния облик обитаван, дори и да не сте вкъщи. В допълнение към анти-взломния ефект на щорите, нашето решение активно повишава сигурността. Друго предимство: В случай на повишени температури в помещенията поради силна слънчева светлина, ролетките или щори се свалят автоматично, за да се избегне загряването на помещението.

Вътрешните задвижващи механизми за затваряне на IP също позволяват точното регулиране на позицията на релсите на външните и вътрешните щори. Ако е необходимо, тентите могат да бъдат интегрирани в интелигентния дом, използвайки нашите продукти. Автоматичната защита срещу бури предотвратява повреждането на щори, вътрешни щори и тенти при неблагоприятни атмосферни условия и по този начин повдига или снижава прозорците.

 

 

  • Homematic IP сигурност и наблюдение

Никое движение не остава незабелязано с Homematic IP компоненти за сигурност. Нашите охранителни и алармени продукти увеличават защитата срещу пробив и усещане за сигурност в собствените четири стени. При алармен режим потребителите се информират при отваряне на прозорци и врати. Нашите детектори за движение предлагат надежден мониторинг във вътрешни и външни зони, а сирените и димните аларми задействат аларма в случай на счупване или пожар. Само един бърз поглед към приложението е всичко, което е необходимо, за да се види, че всичко е както трябва да бъде у дома. Вече няма да се притеснявате за прозорците и вратите, които са оставени отворени. И това дори ако сте на хиляди километри. Режимът на аларма може лесно да бъде активиран чрез приложението или от домашното IP дистанционно управление. Ако режимът на присъствие е активиран, системата задейства аларма, когато прозорците или вратите се отворят неразрешено, например. По време на активирания "режим на отсъствие" са включени и сензори за вътрешни помещения като детектора за движение. В случай на аларма, аудио сигналът може да бъде задействан чрез Homematic IP Siren или Smoke Alarm и на всички свързани смартфони може да бъде изпратено известие за натискане. Аларменият протокол осигурява преглед на всички дейности във вашия дом по всяко време.

 

  • Гласов контрол с Amazon Alexa

С нашето безплатна Homematic IP умение (skils) за гласовата услуга, базирана на облаците, Amazon Alexa, Homematic IP smart home, следва вашите инструкции. Във връзка с Amazon Echo или Amazon Echo Dot е възможно да се контролират светлините, да се активират алармените функции или да се контролира отоплението.

Гласовите команди като "Алекса, поставете банята на 22 градуса" увеличават комфорта на живот. В допълнение към единичните Homematic IP устройства, може да се използват и комутационни и нагревателни групи с гласови команди.

 

Основната конфигурация се извършва удобно и само с няколко отделни стъпки чрез приложението Amazon Alexa. Освен това приложението Homematic IP трябва да бъде инсталирано и конфигурирано на съответния смартфон. Приложението Homematic IP за Android (4.1 или по-нова версия) или iOS (8.0 и по-нова версия) може да се изтегли безплатно. С непрекъснато нарастващия брой различни Homematic IP устройства ще има различни допълнителни сценарии, достъпни чрез гласов контрол.

 

  • Адаптери за маркови ключове

Нова технология за съществуващи проекти Ако възнамерявате да направите дома си все по-комфортен, като използвате интелигентна технология, съществуващите електрически инсталации могат да бъдат модернизирани чрез инсталиране на Homematic IP Flush Mount монтиращи устройства за маркови комутационни системи. И няма нужда да се сменя напълно съществуващата серия превключватели! Съществуващите живи концепции могат да бъдат запазени по отношение на стила, формата и дизайна, докато собственикът се радва на допълнителния жизнен комфорт на интелигентната домашна технология. Адапторите за различни превключватели ви позволяват да подмените превключвателите, произвеждани от популярни производители, с помощта на Homematic IP задвижващи устройства с флъш монтаж. По този начин Homematic IP Actuators може лесно да се интегрира в дизайна на съществуващите серии превключватели с минимални усилия. Лесна инсталация Вашият електротехник премахва всички пластмасови части (люлеещ се елемент, подпора, рамка) от съществуващия ключ. Колелото и рамката са поставени настрани, тъй като те могат да продължат да се използват. Съществуващият ключ е премахнат. Уверете се, че е налице n-проводник, преди да продължите с следващата стъпка. Желаният хомеопаторен IP задвижващ механизъм е свързан към захранващия блок и е включен в гнездото. След това Homematic IP Actuator може да бъде преподаван в Homematic IP App съгласно съответното ръководство за потребителя. Рамката и адаптерът са монтирани и за да завърши инсталацията, може да се натисне на мястото.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Smart Home

Smart Home

Homematic IP

Homematic IP

Homematic IP Следващо поколение умен дом Homematic IP е следващото поколение на успешната умна домашна система Homematic от eQ-3. Постоянно нарастващата продуктова гама на Homematic IP включв Homematic IP Следващо поколение умен дом Homematic IP е следващото поколение на успешната умна домашна система Homematic от eQ-3. Постоянно нарастващата продуктова гама на Homematic IP включв 2017-08-28T13:53:57+03:00 Homematic IP

<p><span style="font-size: 18pt;"><strong>Homematic IP</strong></span></p> <p><strong>Следващо поколение умен дом</strong></p> <p>Homematic IP е следващото поколение на успешната умна домашна система Homematic от eQ-3. Постоянно нарастващата продуктова гама на Homematic IP включва устройства за контрол на климата, сигурност, светлинни и затворени приложения, както и различни аксесоари. Нашите устройства за управление на климата предлагат управление на радиатори в помещения на базата на потребление в цялата къща, което позволява на потребителите да спестят до 30% от енергийните си разходи. И подовите отоплителни системи могат ефективно да бъдат контролирани с Homematic IP продукти. Никакво движение не остава незабелязано с нашите компоненти за сигурност. Потребителите се информират при отварянето на прозорците и вратите. Един поглед към приложението е достатъчно, за да разберете, че всичко е наред у дома. Комфортът се подобрява с нашите превключващи и затъмняващи ключове за управление на светлината, както и продукти за автоматизация на щори и щори. Всички Homematic IP устройства за маркови ключове могат лесно да бъдат интегрирани в дизайна на съществуващите серии превключватели, използвайки нашите адаптери.</p> <p>Цялото решение Homematic IP може да бъде интуитивно настроено чрез безплатното приложение за смартфони (iOS и Android) и удобно да се управлява чрез приложение, дистанционно управление и бутон за стена. Единичните устройства се конфигурират от Homematic IP облакова услуга, която се изпълнява изключително на сървъри, намиращи се в Германия и следователно отговаря на европейските и германските указания за защита на данните. Всички данни, съхранени в Homematic IP облака, са напълно анонимни. Това обаче не позволява никакво заключение относно идентичността на потребителя и поведението на отделните потребители. Освен това, цялата комуникация между точката за достъп, облака и приложението е криптирана. Тъй като нито по време на, нито след инсталирането на приложението ще трябва да предоставите лични данни като име, имейл адрес или мобилен телефонен номер, вашата анонимност е защитена 100%.</p> <p>Homematic IP се основава на силните страни на Homematic, въвежда IPv6 - следващото поколение интернет протокол - във всяко устройство и следователно предлага решение, приспособено към интернет на нещата (IoT). Благодарение на отворената платформа, решението може да бъде гъвкаво разширено по всяко време. Чрез Централното централно контролно устройство CCU2 всички Homematic IP устройства могат да бъдат интегрирани и експлоатирани в съществуваща Homematic система.</p> <p>Тъй като устройствата комуникират чрез радио, те могат да бъдат реконструирани в къщи наистина лесно. Всички продукти комуникират чрез надеждния 868 MHz Homematic IP безжичен протокол. Това означава, че няма никаква намеса от WLAN, Bluetooth или други радио стандарти, работещи в честотната лента от 2,4 GHz.</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li><strong>Homematic IP отопление и контрол на климата</strong></li> </ul> <p>Homematic IP предлага управление на радиаторите на помещенията в помещение в цялата къща, което дава възможност за повишаване на комфорта при живеене и спестяване на енергия до 30%. Вътрешният IP контакт на прозореца / вратата открива отворените прозорци и врати и автоматично изключва нагряването по време на вентилацията. В допълнение, ефективното управление на подовото отопление, което предлага работа чрез приложение, може да бъде реализирано с Homematic IP. Системата открива необходимата топлина за единични стаи и - за разлика от конвенционалните системи за управление на отоплителните кръгове - интелигентно циркулира горещата вода в няколко нагревателни зони. Това осигурява балансиране на натоварването и ефективно разпределение на енергията благодарение на непрекъснатия поток от нагряваща вода. Температурата в помещението може да се регулира чрез радиаторни термостати, инсталиран стенен термостат или просто чрез приложението. Също така могат да се създават индивидуални отоплителни профили с Homematic IP. След това отоплението ви ще се управлява автоматично и ще улесни ежедневието ви. Обаче със сигурност можете да реагирате гъвкаво на променените условия и да настроите желаната температура според вашите нужди.</p> <p>&nbsp;<img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/homematicip.png" alt="" /></p> <ul> <li><strong>Осветление</strong></li> </ul> <p>Удобното превключване и затъмняването на светлините създават чувство за благополучие във вашия дом. По този начин комфортната атмосфера за вашата телевизионна вечер се създава чрез приложението, тъй като осветлението на тавана е затъмнено до желаното ниво на яркост, докато лампата е включена. Също така чувството за сигурност се увеличава с осветена алея или фасада на къщата вечер. Домашните IP продукти за контрол на светлината могат лесно да бъдат интегрирани в инсталациите във вашия дом, тъй като съществуващите рамки и рокери могат да продължат да се използват</p> <p>&nbsp;<img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/homematicip-lights.png" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li><strong>Щори, ролетки и тенти</strong></li> </ul> <p>Ролетките и щорите затъмняват помещенията, създават усещане за неприкосновеност и повишават сигурността. С нашите затвори и слепи задвижвания, прозорците могат да бъдат настроени само с няколко стъпки, като се използва приложението Homematic IP. След това те могат да се повдигат или спускат автоматично.</p> <p>Задвижванията се управляват удобно чрез индивидуални седмични профили, в зависимост от изгрева и залеза. Освен това, активните ролетки и щори правят домашния облик обитаван, дори и да не сте вкъщи. В допълнение към анти-взломния ефект на щорите, нашето решение активно повишава сигурността. Друго предимство: В случай на повишени температури в помещенията поради силна слънчева светлина, ролетките или щори се свалят автоматично, за да се избегне загряването на помещението.</p> <p>Вътрешните задвижващи механизми за затваряне на IP също позволяват точното регулиране на позицията на релсите на външните и вътрешните щори. Ако е необходимо, тентите могат да бъдат интегрирани в интелигентния дом, използвайки нашите продукти. Автоматичната защита срещу бури предотвратява повреждането на щори, вътрешни щори и тенти при неблагоприятни атмосферни условия и по този начин повдига или снижава прозорците.</p> <p>&nbsp;<img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/homematic-ip-shutters.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li><strong>Homematic IP сигурност и наблюдение</strong></li> </ul> <p>Никое движение не остава незабелязано с Homematic IP компоненти за сигурност. Нашите охранителни и алармени продукти увеличават защитата срещу пробив и усещане за сигурност в собствените четири стени. При алармен режим потребителите се информират при отваряне на прозорци и врати. Нашите детектори за движение предлагат надежден мониторинг във вътрешни и външни зони, а сирените и димните аларми задействат аларма в случай на счупване или пожар. Само един бърз поглед към приложението е всичко, което е необходимо, за да се види, че всичко е както трябва да бъде у дома. Вече няма да се притеснявате за прозорците и вратите, които са оставени отворени. И това дори ако сте на хиляди километри. Режимът на аларма може лесно да бъде активиран чрез приложението или от домашното IP дистанционно управление. Ако режимът на присъствие е активиран, системата задейства аларма, когато прозорците или вратите се отворят неразрешено, например. По време на активирания "режим на отсъствие" са включени и сензори за вътрешни помещения като детектора за движение. В случай на аларма, аудио сигналът може да бъде задействан чрез Homematic IP Siren или Smoke Alarm и на всички свързани смартфони може да бъде изпратено известие за натискане. Аларменият протокол осигурява преглед на всички дейности във вашия дом по всяко време.</p> <p>&nbsp;<img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/homematic-ip-security-and-surveillance.png" alt="" /></p> <ul> <li><strong>Гласов контрол с Amazon Alexa</strong></li> </ul> <p>С нашето безплатна Homematic IP умение (skils) за гласовата услуга, базирана на облаците, Amazon Alexa, Homematic IP smart home, следва вашите инструкции. Във връзка с Amazon Echo или Amazon Echo Dot е възможно да се контролират светлините, да се активират алармените функции или да се контролира отоплението.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/voice-control-with-amazon-alexa1.jpg" alt="" /></p> <p>Гласовите команди като "Алекса, поставете банята на 22 градуса" увеличават комфорта на живот. В допълнение към единичните Homematic IP устройства, може да се използват и комутационни и нагревателни групи с гласови команди.</p> <p>&nbsp;<img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/voice-control-with-amazon-alexa2.jpg" alt="" /></p> <p>Основната конфигурация се извършва удобно и само с няколко отделни стъпки чрез приложението Amazon Alexa. Освен това приложението Homematic IP трябва да бъде инсталирано и конфигурирано на съответния смартфон. Приложението Homematic IP за Android (4.1 или по-нова версия) или iOS (8.0 и по-нова версия) може да се изтегли безплатно. С непрекъснато нарастващия брой различни Homematic IP устройства ще има различни допълнителни сценарии, достъпни чрез гласов контрол.</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li><strong>Адаптери за маркови ключове</strong></li> </ul> <p>Нова технология за съществуващи проекти Ако възнамерявате да направите дома си все по-комфортен, като използвате интелигентна технология, съществуващите електрически инсталации могат да бъдат модернизирани чрез инсталиране на Homematic IP Flush Mount монтиращи устройства за маркови комутационни системи. И няма нужда да се сменя напълно съществуващата серия превключватели! Съществуващите живи концепции могат да бъдат запазени по отношение на стила, формата и дизайна, докато собственикът се радва на допълнителния жизнен комфорт на интелигентната домашна технология. Адапторите за различни превключватели ви позволяват да подмените превключвателите, произвеждани от популярни производители, с помощта на Homematic IP задвижващи устройства с флъш монтаж. По този начин Homematic IP Actuators може лесно да се интегрира в дизайна на съществуващите серии превключватели с минимални усилия. Лесна инсталация Вашият електротехник премахва всички пластмасови части (люлеещ се елемент, подпора, рамка) от съществуващия ключ. Колелото и рамката са поставени настрани, тъй като те могат да продължат да се използват. Съществуващият ключ е премахнат. Уверете се, че е налице n-проводник, преди да продължите с следващата стъпка. Желаният хомеопаторен IP задвижващ механизъм е свързан към захранващия блок и е включен в гнездото. След това Homematic IP Actuator може да бъде преподаван в Homematic IP App съгласно съответното ръководство за потребителя. Рамката и адаптерът са монтирани и за да завърши инсталацията, може да се натисне на мястото.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/6767/files/image/adapters-for-brand-switch-systems.jpg" alt="" /></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки